19Vždyť Boží Syn Ježíš Kristus, kterého jsme u vás zvěstovali my - já a Silvanus a Timoteus - nebyl zároveň `ano´ i `ne´, nýbrž v něm jest jasné `Ano´!



V Ježíši nám zaznělo jasné ano!

Dokážu i já říct jasné ano?

Pavel si s Korintskými napsal hned několik dopisů, a ne všechny se nám dochovaly. Na sboru v Korintu mu jako jeho zakladateli a Božímu apoštolovi opravdu záleželo. A to i přesto, že mnozí Korintští jeho učení, jak víme z dopisu, který máme v Bibli označen jako 1. Korintským, nepřijali a vymezovali se vůči němu. Několik prvních kapitol v 2. listu Korintským, je tedy Pavlovým usmířením s těmi, které mezi napsáním těchto dvou dopisů navštívil. A tak Pavel Korintským připomíná, že jako on sám jim říká jasné ano, stejně tak je jim jasným ano od Boha Ježíš Kristus. Bůh není samolibý a neříká člověku jednou ano, jednou ne a jindy možná. V Ježíši Ti říká jasné ano! Ano k jeho zaslíbením, ano svým Svatým Duchem, kterého nám dal jako ujištění o tom, co nás teprve čeká.

Pane, děkuji, že mě ujišťuješ ve svém Synu a ve svém Duchu o své lásce. Dej ať i já umím druhým jasně říct, že mi na nich záleží.

Systematické čtení z Bible na každý den vydává Scripture Union.