6Zabijte velikonočního beránka, posvěťte se a buďte připraveni posloužit svým bratřím, a tak splnit Hospodinovo slovo, které vydal skrze Mojžíše."



Hladoví potřebují nasytit

Jsi připraven vyjít?

Očištění země. Očištění společenství. Reforma probíhá. Knihy Zákona – slova Božího – jsou objeveny. Král bere Boží slovo vážně a obnovuje to, co bylo dávno opuštěno – Hod beránka. To navždy (!) platné nařízení, které už ale mnoho generací nenaplňoválo. Jak ho tedy slavit? A připojí se vůbec lid? Král vše organizuje. Pověřuje služebníky a dává vše potřebné ke slavení. I beránky. Možná se nám zde vybaví to, co učinil náš Pán a Král. On pověřil učedníky, aby rozsadili hladové zástupy před blížící se nocí a skrze ně je nasytil. On dává sám sebe jako Beránka Božího a skrze učedníky zve všechny na svoji hostinu. Každý, kdo přijde, bude nasycen. Pozváni jsou všichni, ale jenom ti, kdo přijmou ten dar z nebe a nechají se očistit Beránkovou krví, budou zachráněni. Jsme připraveni vyjít ke ztraceným a na hostinu je pozvat? Hostina je připravená a nic, kromě hostů, na ní nechybí.

Povolal jsi nás do společenství, Pane. Obdaroval vším potřebným. Dej nám prosím odvahu sloužit druhým a zvát je na Tvoji hostinu.

Systematické čtení z Bible na každý den vydává Scripture Union.