2Milost vám a pokoj od Boha Otce našeho a Pána Ježíše Krista. 3Děkuji Bohu svému při každé vzpomínce na vás 4a v každé modlitbě za vás všechny s radostí prosím; 5jsem vděčen za vaši účast na díle evangelia od prvního dne až doposud



Spoluúčastníci milosti

Proč měl apoštol Pavel takovou radost z křesťanů ve Filipech?

Apoštol Pavel neprožíval zrovna jednoduché období. Filipským křesťanům píše z vězení, do kterého se dostal kvůli Kristovu evangeliu. Přesto jsou jeho slova plná radosti a naděje. Pavel je vděčný za to, že filipští se podílejí na díle evangelia. A to rozličnými způsoby. Jednak tím, že poslali do vězení Epafrodita, který Pavlovi posloužil v tom, co potřeboval (Fp 2,25), a také mu předal dary od filipských (Fp 4,18). Filipští se také podílejí na díle evangelia svým svědectvím o Kristu lidem, kteří ho ještě osobně neznají. Tím vším se stávají spoluúčastníky milosti.

Každý z nás je vyzýván, aby se stal spoluúčastníkem na díle evangelia. Někdy to znamená přímo lidem svědčit o Kristu, jindy se jedná o praktický projev lásky vůči druhému, kterým ukazujeme na Kristovu lásku vůči nám.

Pane, kéž se i my prakticky zapojíme do účasti na tvém evangeliu.

Systematické čtení z Bible na každý den vydává Scripture Union.