25Já jsem zjistil, že nespáchal nic, zač by zasluhoval smrt. Protože on sám se odvolal k císaři, rozhodl jsem, že ho k němu pošlu.



Pevná víra

Jsme pevní ve své víře?

Pavel zůstává pevný ve své víře a pokračuje v šíření evangelia, i když čelí nespravedlivému obvinění a dlouhodobému věznění. Jeho příklad ukazuje, jak jako křesťané máme zůstat věrní Bohu i v těžkých situacích.

Přestože nevědí, z čeho ho obvinit, nemají důvod ho věznit,  ale kvůli odvolání k císaři ho posílají do Říma. Přes všechny ty těžkosti a pronásledování, kterému Pavel čelí, můžeme vidět, jak se Boží plány a záměry naplňují a jeho cesta do Říma je v Božích rukou.

Tento úsek nám také připomíná, že víra, spravedlnost a důvěra v Boží vedení jsou klíčovými prvky křesťanského života, zvláště když čelíme nespravedlnosti nebo obtížím.

Jako křesťané máme pevnou jistotu, že Bůh je stále stejný – včera, dnes i navěky, a proto můžeme s důvěrou stát na jeho zaslíbeních a vědět, že je v každé situaci s námi.

Pane, pomoz nám být pevnými ve víře a být věrní tvému povolání, přestože čelíme nespravedlnosti, násilí nebo jiným obtížím. 

Systematické čtení z Bible na každý den vydává Scripture Union.